Mr racing

Blogista

Rallia voi kokeilla kuka vain

Oletko koskaan seurannut ralli kilpailuja ja unelmoinut voivasi itse kurvailla sorateillä, lentää ilman halki hyppyreissä ja pöllyttää mutaa kaarteissa? Tai kenties tunnet jonkun, joka on haaveillut ralliauton ratissa kiitämisestä jo pikkupojasta tai -tytöstä asti? Nämä unelmat on helppo toteuttaa sillä moni ohjelma- ja elämysyritys tarjoaa unohtumattomia kokemuksia ralliurheilun parissa. Elämyslahjat tarjoavat rallielämyksiä rallicross-varustelluilla Ford Sierra -autoilla Saukkolan EK:lla. Ohjeiden läpikäymisen jälkeen ajetaan lämmittelykierrokset, jonka jälkeen pääsee kurvailemaan kolmen kierroksen erikoiskokeen minirallin. Elämys kestää noin kolme tuntia ja palveluntarjoajat varustavat osallistujat ajohaalareilla ja kypäröillä sekä varmistavat kaikkien saavan asianmukaisen ohjeistuksen.Osallistujilla ei tarvitse olla aikaisempaa moottoriurheilu taustaa tai lisenssiä ja kaikissa autoissa on liikennevakuutus. Mukaan mahtuu 20 henkilöä mutta radan varteen voi ottaa haluamansa määrän kannustusjoukkoja.

Pois Tieltä! tarjoaa peltorallielämyksiä ympäri vuoden Lohjalla, joka sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Helsingistä, Espoosta ja Vantaalta. Peltorallia ajetaan noin kilometrin mittaisella radalla, joka sisältää runsaasti tiukkoja mutkia. Ryhmään mahtuu noin 12 henkilöä, ja ryhmän kesken voi kisailla ajamalla vuoron perään aika-ajoa. Yrityksen oma paja on tuunannut ralliin omat autot, ja perinteisen Sierran lisäksi tarjolla on nurin perin autoja, mikäli osallistujia kiinnostaa kokeilla hieman erilainen ajokokemus. Nurin perin autot kääntyvät vastakkaiseen suuntaan rattia kääntäessä, joka lisää mukavasti vaikeustasoa. Ajoneuvo vaihtoehtoina on ralli autojen lisäksi maasto-autot ja mönkijät.Rallia voi kokeilla niin ensikertalainen kuin kokenutkin kuski. Turvallisuuteen liittyvät asiat ja ajotekniikka käydään tapahtumassa huolellisesti läpi ennen ajoa, joten kokematonkin kuski pääsee turvallisesti nauttimaan vauhdin huumasta. Ajoneuvon hallintalaitteisiin tutustumaan myös huolellisesti etukäteen ja asiakkaiden käyttöön jaetaan asianmukaiset varusteet. Peltoralli on huikea kokemus kaikkina vuodenaikoina, mutta yritys tarjoaa myös talvella, säistä riippuen, mahdollisuutta päästä kurvailemaan jääradalle. Mikäli osallistujat eivät ole tottuneet ajamaan takavetoisella autolla, voi alkuun tilata rallikoulun, jossa kouluttaja  ohjeistaa kuskia apukuskin paikalta.Pois Tieltä! tarjoaa ajoelämyksien lisäksi kokous- ja juhlapalveluita. Yritystapahtumiin voi järjestää koko päivän paketin. Aamulla voi esimerkiksi kokoustaa kokoustiloissa ja lounaan jälkeen räväyttää ralli kisat pystyyn ja illalla lopuksi voi rentoutua saunatiloissa. Päivän mittaan voi myös nauttia nuotiokahveista ja grillimakkaran paistosta. Yritys järjestää halutessasi myös majoituksen tai kuljetuksen safarimaastoon.Gift4you tarjoaa mahdollisuuden kokeilla miltä meno soratiellä, lumisella ralliradalla tai kuumalla asfaltilla tuntuu 1st Time Racing Lopella ja Rally Center Oulussa. Aikaisempaa kokemusta ei täälläkään tarvita, sillä vauhdin hurmaan pääsee tutustumaan hallituissa olosuhteissa ammattilaisen ohjeistuksella.Oulun Rally Centerissä voit valita kahden adrenaliinipitoisen vauhtielämyksen välillä. Voit ottaa mittaa niin itsestäsi kuin kilpakumppaneistasikin rallikokeilutapahtumassa missä itse pääset ajamaan ralliautoa Oulu Zonen moottoriradalla. Vaihtoehtoisesti voit valita istua pelkääjän paikalla kun ammattilainen rallikuski kyydittää sinua radalla.1st Time Racing tarjoaa myös eri vaihtoehtoja. Avoimessa rallikokeilupäivässä ajetaan 10-15muun osallistujan kesken kolmen erikoiskokeen miniralli harjoitteluvaiheen jälkeen. Elämys kestää noin kolmisen tuntia, jonka päätteeksi kolme nopeinta kuskia palkitaan komeilla pokaaleilla.Toinen vaihtoehto on kokeilla 150 hevosvoimaisia putkirunkoisia Crosskart-autoja, jotka painavat 315 kiloa ja kiihtyvät 0 – 100 km/h vain 3,5 sekunnissa. Crosskart-autot ovat turvallisia ja helppoja hallita.

Rallikyyditys suoritetaan näkyaikaisten säännösten mukaisesti turvavarustellulla ralliautolla, joka antaa säväyttävän todentuntuisen kokemuksen kilpa-auton kyydistä. Rata kierretään tunninmittaisen kyydityksen aikana kolme kertaa, jolloin ajomatkan yhteyspituus on noin 10 kilometriä. Rallikokemus soveltuu hyvin esimerkiksi yrityksen sisäisiin tiimipäiviin, polttareiden aktiviteetiksi tai vaikka synttäriohjelmaksi. Elämyksestä joutuu kuitenkin hieman pulittamaan, sillä hinnat pyörivät henkilöä kohden noin sadan ja kolmen sadan euron välillä.