Mr racing

Blogista

Moottoriurheilupelit

Moottoriurheilu on meille suomalaisille melko tuttu asia. Siitä kuulee niin työpaikan taukohuoneessa kun erilaisissa medioissakin.

Syynä ovat mm. suomalaiset nimet, jotka ovat onnistuneet etenemään maailmanluokan palkintopalleille moottoriurheilussa. Pienessä iässä, kun ihmiselle alkaa hahmottumaan todellisuus ja jokaiselle alkaa muodostumaan esikuvat tai unelmat, on monella varmasti suurin unelma olla jonkin kilpa-ajoneuvon ammattikuljettaja. Todellisuus on kuitenkin kaukana siitä, koska harva pystyy suoriutumaan fyysisistä vaatimuksista ja niistäkin harvemmalle tarjoutuu mahdollisuus ylipäätään harrastaa kyseisiä lajeja. Ratkaisu tunnesiteen säilyttämiselle mielenkiinnonkohdetta ajatellen löytyy helpommin kun moni osaa edes kuvitella, se löytyy videopeleistä. Tällä hetkellä on maailmanlaajuisia pelikonsolivalmistajia, jotka tarjoavat mitä uskomattomampia pelejä. Jokaiselle löytyy varmasti mieluinen oli se sitten realistinen maastoajelu tai futuristinen sota, joka käydään autoilla. Eri laitevalmistajille tehdään eri pelejä, mutta suurimmat ja suosituimmat pelit tehdään kaikille konsoleille, jotta mahdollisimman moni pääsisi pelaamaan peliä.

Klassikot

Osa peleistä on ollut markkinoilla jo vuosikymmeniä ja osalle pelaajista niistä on tullut klassikkoja. Peleissä on usein jokin juoni, joka jatkuu seuraavaan osaan ja pelaajan täytyy suoriutua tehtävistä hahmolla, jolle on luotu oma tarina. Suurimmista pelisarjoista on tehty jopa elokuvia ja niissä esiintyviä ajoneuvoja on käytetty leluteollisuudessa. Tästä johtuen pelien kannattajajoukot ovat eri ikäisiä ja eri taustaisia ihmisiä. Osa kaipaa tavallista räiskintää ja osalle pelin pelaaminen voi olla jopa osa harrastusta johtuen todella laajoista muokkauksista, jotka ovat saatavilla pelimaailmassa. Peleistä on tullut todella vaikuttava tekijä mainonnassa ja sponsoroinneissa. Juonen mukana saattaa liikkua yksi tai useampi auto, josta autovalmistajat oikeassa maailmassa saavat taistella saadakseen sen keulakuvaksi. Tähän ovat liittyneet erilaiset varaosavalmistajat ja monet aiheeseen liittyvät tuotteet kuten esimerkiksi energiajuomat. Henkilö, joka ei ole kiinnostunut taikka tutustunut aiheeseen lainkaan, saattaa kuvitella ilmiötä paisuneelta tai ylimainostetulta. Todellisuudessa, isosta kannatuksesta ja kilpailusta johtuen, virtuaalimaailma on muuttumassa todella realistiseksi ja laajaksi ilmiöksi. Sen takia mukana täytyy olla kaikki tekijät, jotka ovat myös oikeassa maailmassa ja tämä kaikki täytyy saada välitettyä pelaajalle tunnetasolla tietynlaisena kokemuksena. Jotkut pelit ovat tehty vain kuluttaakseen aikaa. Ja hyvä niin, sillä näilläkin peleillä on isoja kannatusjoukkoja, loppupeleissä kaikki pelit eivät voi liittyä esimerkiksi Formula1-kilpailuihin. Oikeastaan löytyy pelejä, jotka liittyvät kaikkeen, mitä voi tehdä myös oikeassa elämässä. Löytyy niin liikennesääntöjen opetteluun tarkoitettuja simulaattoreita kuin realistisiin karttoihin ja maisemiin perustuvia ajopelejä. Osissa on tarkoitus säilyttää auto ehjänä ja osissa on tarkoitus suoriutua maaliin hinnalla millä hyvänsä.

Pelimaailma

Mistä sitten johtuu pelien suuri suosio. Se on helppo ymmärtää lasten kohdalla, mutta niitä pelaavat myös monet aikuiset ihmiset. Selitys saattaa löytyä sanonnasta, jonka mukaan jokaisessa aikuisessa elää pieni lapsi. Toki se on hauskaa ajanviettoa ja jopa rentoutumista. Monet pääsevät tapaamaan ystäviään ”pelipaikoilla”, sillä verkkopelaaminen tarjoaa mahdollisuuden haastaa kaverinsa kaksintaisteluun tai joukkokisaan, johon osallistuu useampi pelaaja. Ilmiötä voi harrastaa maailmanlaajuisesti ja haastaa pelaajat eri puolilta maailmaa.

Pelimaailma

Lisäksi pelien laatu on tehnyt niistä mielenkiintoisia viime vuosien saatossa. Grafiikka on parantunut ja maisemat saattavat olla täysi kopio jostakin oikeasta kaupungista toisella puolella maapalloa, johon ei muuten pääse ikinä tutustumaan auton ratissa. Jotkut innokkaammat taas haluavat kokea virtuaalisena, mitä heidän idolinsa teki viime kaudella oikean auton ratissa. Syitä on monia ja tästä johtuu iso tarjonta pelimaailmassa. Jos katsoo lukuja ja kuinka peliteollisuus on kasvanut vuosi toisensa perään, niin on syytä ajatella, että kasvu tulee olemaan vähintään samanlaista jatkossakin.