Mr racing

Blogista

Markkinoiden turvallisimmat autot

Nykyaikaiset autot ovat turvallisempia kuin koskaan, mutta rankka tosiasia on, että emme koskaan ole täysin turvassa tien päällä. Huolellinen ajotyyli vähentää onnettomuustilanteita, mutta koskaan ei voi tietää mitä muut tienkäyttäjät tekevät tai mitä yllätyksiä reittisi varrelle ilmestyy. Vaikka se onkin pelottava ajatus, kannattaa aina valmistua pahimpaan kun reissaa tien päällä. Hyvä uutinen on kuitenkin se, että nykyajan autot kykenevät paremmin käsittelemään ja välttämään onnettomuuksia ja vuosi vuodelta ajoneuvoihin päivitetään parempia ja parempia turvalaitteita ja ominaisuuksia kuten lukkiutumattomat jarrut (ABS), elektroniset ajonvakautusjärjestelmät ja ISOFIX lastenistuimet, jotka ovat nyt pakollisia laitteita uusille autoille. Muu tekniikka, kuten automaattijarrutus ja kuolleen kulman varoitusjärjestelmät eivät ole laillisia vaatimuksia, mutta ne ovat yhä yleisempiä.Eurooppalainen uusien autojen arviointiohjelma (Euro NCAP) suorittaa törmäystestejä suurimmalle osalle Euroopassa myydyistä autoista. Testissä on neljä eri osa-aluetta: aikuisten, lasten ja jalankulkijoiden turvallisuus sekä turvavarusteet. Vuonna 2017 jopa viisi  automallia sai täydet pisteet Euro NCAP testissä, joista neljä olivat uusia automalleja ja yksi uudistuneita malleja.

Hyundai Kona

Konan yksilöllinen ja silmäänpistävä muotoilu ja pirteät värivaihtoehdot houkuttelee nuorekkaita autoilijoita. Mallin saa myös neutraalin värisenä, jollei joukosta erottuminen ole sinulle tärkeä ominaisuus. Konan sisätilat saat muunneltua persoonalliseen tyyliisi sopivaksi valitsemalla nahkaverhoilun ja suosikkisi neljästä tehosteväristä. Laadukkaat materiaalit luovat autoon hienostunutta tunnelmaa ja mukavuutta. Konan 7-vaihteisen kaksoiskytkinautomaattivaihteiston ja nelivedon antaman voiman ja tasapainon ansiosta se soveltuu loistavasti niin kaupungin kaduille, maanteille kuin epätasaisille mökkiteillekin.

Jaguar F-Pace

Jaguarin ensimmäinen maastoauto F-Pace kilpailuttaa niin Audi Q5:ttä kuin BMW X3:stakin moottorivaihtoehtojensa ja hinnoittelurakenteensa laajuudella. Vaikuttavinta on kuinka ketterästi se kääntyy kiperimmissäkin kulmissa, ja vaikka se on kevyempi kuin monet sen kilpailijat, se on silti 1,8 tonninen maastoauto mutta se todella tuntuu yhtä ketterältä kuin monet Hatchbackit. Jaguarin kolmelitrainen kuutoskone on erittäin tehokas, ja takaa F-pacen huikean suorituskyvyn. Se kiihtyy nollasta sataan 6,2:ssa sekunnissa, joka on kaksi tonnia painavalle dieselmaasturille hurja arvo.

Jaguar F-Pace

BMW:n 6-sarja

On epätodennäköistä että löydät mitään pahaa sanottavaa sisustuksesta kun istahdat BMW:n 6-sarjan autoon sisälle. Sarjan vakiovarusteena on nahkaverhoilu joka peittää istuimet, kojelaudan ja suuren osan ovien pinta-alasta. Sarjan sähköisesti säädettäviin istuimiin mahtuu skrodempikin mies istumaan mukavasti mutta valitettavasti ristiselän tuki on valinnainen lisävaruste useimmissa malleissa. Näkyvyys etuistuimilta on hyvä, vaikka konepelti ulottuukin yllättävän pitkälle edessäsi. Löydät kaikki ohjaimet helposti kädenulottuvilta ja takakontti on mukavan kokoinen.

Kia Stinger

Urheilullinen nelivetoinen Kia Stinger on yllättävän vakuuttava tapaus. Tyylikkäästi muotoiltu viisiovinen coupe tarjoaa vahvaa suorituskykyä, viihdyttävää ajomukavuutta sekä kohtuuhintaista ylellisyyttä ja hienostuneisuutta.Käyttökustannukset ovat suhteellisen korkeat mallista riippumatta, mutta sen vahva suorituskyvyn ja ketterän, kootun alustansa ansiosta se on kilpailukykyinen vaihtoehto. Stinger varmistaa pidon ja vakauden sen nelivetojärjestelmän ja dynaamisen ajonvakausjärjestelmän avulla. Järjestelmä parantaa niin ajajan kuin matkustajienkin turvallisuutta kaikissa maastoissa ja sääolosuhteissa.

Kia Stinger

Toyota Yaris

Uudistuneista autoista Toyota Yaris oli ainoa, joka ylsi viiteen tähteen.  Pienten perheautojen kestosuosikki Toyota Yaris on uudistunut. Päivitetty versio on yllättävän monipuolinen ja omaa rohkean olemuksen. Muotoilussa ei olla kainosteltu ja sisätilat ovat entistä ilmavamman tuntuisia. Tekniikka Yariskessa on viimeistä huutoa, useimpien mallien kojelaudalta löytyy peräti seitsemäntuumainen nelivärinen kosketusnäyttö, jonka avulla voit hyödyntää monipuolisia multimediaominaisuuksia ja selkeää suomenkieltä puhuvaa navigaattoria.Valitsemalla Yariksen saat vastinetta rahallesi, sillä uudistuneen Yariksen hinnat ovat aiempaa edullisemmat, myös hybridiversioissa, joka saattaa saada yhä useamman harkitsemaan ympäristöystävällisempää vaihtoehtoa.