Mr racing

Blogista

Colin McRae Rally videopelisarja

Colin McRae Rally ja nykyisin Dirt, on Codemastersin kehittämä ja julkaisema rallivideopelisarja. Se on alusta asti ollut kriitikoiden ylistämä ja ollut kaupallinen menestys. Colin McRae Rally tunnetaan yleisesti realististen ralli urheilupelien edelläkävijä. Sarja on nimetty maailman rallimestarin Colin McRaen mukaan, joka tarjosi myös laajaa teknistä neuvontaa pelin kehittämisen aikana. McRaen kuolemasta huolimatta syyskuussa 2007, Codemasters säilytti pelin nimen käytön rallipelissä, kunnes Dirt 3 julkaistiin, jossa nimi jätettiin pois. McRae -nimeä käytettiin kuitenkin jälleen vuonna 2013 ilmestyneessä mobiilipelissä. Pelisarjaan kuuluu tähän mennessä yhteensä 12 peliä. Colin McRae Rally on niistä ensimmäinen. Se julkaistiin PlayStation ja Microsoft Windows -alustoille tammikuussa 1998 yhdistyneessä kuningaskunnassa ja syyskuussa 1999 Yhdysvalloissa. Pelissä kilpaillaan todellisilla automalleilla ja kuljettajilla vuoden 1998 rallin MM-kisassa. Colin McRae:n  Subaru Impreza komeili pelin kannessa. Aloittelijan tilassa jokaisessa rallissa on vain 3 eri vaihetta ja niitä seuraavat huoltopisteet, jotka helpottavat ajoneuvon säätämistä seuraavan vaiheen olosuhteita varten ja jossa pystyy korjaamaan mahdolliset vauriot.Sarjan toinen peli, Colin McRae Rally 2.0 ilmestyi vuonna 2000 ja siinä esitellään kaikki vuoden 200 MM-ralleissa kilpailleet autot. Tässä pelissä on 3 vaikeustasoa: Aloittelija, keskitaso ja taitava eksperttitaso. Uusia ominaisuuksia ovat myös Arcade -tila, jossa voi kilpailla kaksintaistona joko tietokonetta tai toista pelaaja vastaan, sekä selkeämpi ja minimalistisempi valikkojärjestelmä, joka säilyi loppusarjassa Dirt 2 (2009) saakka. Peli oli suuri menestys. Pelistä julkaistiin myös IOS-versio kesäkuussa 2013.Colin McRae Rally 3 oli sarjan kolmas peli, joka julkaistiin 2002. Tämä oli ensimmäinen Colin McRae Rally -peli, joka julkaistiin Xboxille PlayStation 2:n lisäksi. Tradition mukaan se esittelee autoja 2002 World Rally Championshipistä. Pelistä ilmoitettiin myös tulevan GameCube -versio mutta se peruutettiin myöhemmin. Kolmannessa pelissä on myös automaattinen tallennusominaisuus ja sitä kehuttiin sen parannuksista ja uudesta teknologiasta.

Colin McRae Rally -sarjan neljännessä pelissä ei ole virallista WRC-lupaa, toisin kuin edellisessä kolmessa pelissä. Kaikki pelin autot ovat joko kuvitteellisia tai otettu muista mestaruuskilpailuista kuin WRC:stä.Sarjan viides peli julkaistiin PlayStation 2:lle, Xboxille, Microsoft Windowsille ja PlayStation Portable -ohjelmalle. Tässä pelissä autoja on saatavilla yli 30,  grafiikka on uudistettu ja mukana on vauriohjain, joka mahdollistaa maalivaurioiden ilmestymisen autoon. Peli esittelee myös uuden turnaus/ura -tilan, jossa pelaaja aloittaa alemmista klubi liigoista ja työstää tiensä Colin McRae -yhtiön tiimiin ja ajaa vuoden 2004 Dakar rallissa Nissanilla. “Mestaruus” tilassa pelaaja ottaa Colinin roolin ja kilpailee kuudessa rallissa käyttäen mitä tahansa nelivetoista autoa.Colin McRae: Dirt julkaistiin vuonna 2007 Windowsille, Xbox 360:lle ja Playstation 3:lle. Se on pelisarjan kuudes peli ja viimeinen ennen Colin McRaen kuolemaa. Se sisältää uutta grafiikkaa, ääntä, fysiikan moottorin,  uusia ajoneuvoja ja uuden pelimoottorin, jota kehitettiin Codemastersin ja Sony Computer Entertainmentin yhteistyönä. Pelissä on erilaisia maastoajoneuvoja sekä World Rally Championship -tyylisiä tapahtumia.

Colin McRae: Dirt 2 ilmestyi marraskuussa 2009 tällä kertaa myös Wiille ja Nintendo DS:lle. Peli on rakennettu parannetun EGO -pelimoottorin ympärille, joka paransi edellistä peliä ja tarjosi myös kattavan online -tilan. Peli omistettiin Colin McRaelle ja se sisälsi videoita ja erityisen turnauksen hänen kunniakseen. Dirt sarjan kolmas osa tuli markkinoille vuonna 2011 ja neljäs, Dirt: Showdown vuotta myöhemmin. Näiden jälkeen tuli vielä Colin McRae rally (2013), Dirt Rally (2015) ja Dirt 4 ( 2017).