Mr racing

Blogista

Autolla matkustaminen lasten kanssa

Pitkien mökkireissujen tai road trippien tekeminen lasten kanssa voi muuttua painajaismaiseksi kokemukseksi kun takapenkkiläiset kyllästyvät autossa istumiseen ja kysyvät minuutin välein ‘joko ollaan perillä’. Joskus pitkistä automatkoista lasten kanssa ei kuitenkaan voi välttyä, joten tähän artikkeliin kokosimme vinkkejä miten lasten kanssa matkustamisesta voi tehdä kaikille mukavan kokemuksen.

Sovellukset

Hyödyllisten sovellusten hankkiminen työkalupakkiisi ennen road trippiä voi olla pelastava tekijä ja tehdä lomastasi mahtavan. Sovelluksia löytyy helpottamaan loman jokaista osa-aluetta. Nämä välttämättömät sovellukset auttavat sinua suunnittelemaan parhaan reitin, löytämään viime hetken hotellimajoituksen, löytämään halvinta polttoainetta tarjoavan huoltoaseman ja piristää viihdevalikoimaa matkan varrella. Vanhemmille, sovellukset kuten DealNews ja Foodspotting auttavat löytämään uusia ravintoloita, joita paikalliset oppaat tai top 10 -luettelot eivät ehkä vielä ole löytäneet. Kannattaa myös selailla sovellusluetteloa sovelluksista, jotka näyttävät tien varrella olevia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja, joista koko perhe nauttisi. Voit myös valita laajasta valikoimasta musiikkisovelluksia, kuten Spotify ja Youtube, joita voi lapset voivat kuunnella takapenkillä, ellei heitä kiinnosta radiokanavavalintasi. Erilaisia mobiilipelejä ja viihdesovelluksia, jotka tarjoavat viihdettä tuntikausiksi, löytyy myös runsaasti. Esimerkiksi Google Play- kaupasta Road Trip Travel Games tuo lapsille yli 20 klassista road trip peliä ja kisailua, joita voi pelata koko perheen voimin. Muista kuitenkin, että suurin osa sovelluksista vaatii katkeamattoman internet yhteyden ja laitteesta voi tulla kina, jos lapsia on useampi, mutta vain yksi laite, jossa on heidän suosikkiviihteensä.

Sovellukset

Klassiset pelit

Klassiset autopelit ovat hyvä vaihtoehto, sillä ne eivät vaadi internet yhteyttä eikä niitä pelatessa tuijoteta keinovaloa tuottavaa ruutua, joka on pidemmän päälle huonoksi silmille. Klassisia pelejä ovat esimerkiksi arvausleikit, joissa muiden on arvattava, mitä yksi matkustaja näkee. On myös olemassa monia sanaleikkejä, kuten aakkospeli, jossa koetetaan löytää tien päältä asioita, jotka alkavat jokaisella aakkosten kirjaimella. Mikäli matkustat Amerikassa, voitte yhdessä koettaa bongata rekisterikilpiä jokaisesta osavaltiosta.

Lelut

Vaikka takapenkin ikävystymistä vastaan taistelemiseen löytäisikin keinoja, voi sekasortoa ja liiallista melua syntyä sen sijaan, jonka kontrolloiminen voi olla hankalaa. Onneksi markkinoille tulee vuosittain monia uusia tuotteita, jotka helpottavat lasten kanssa matkustamisen vaikeuksia. Ratkaisuja löytyy suosituista kynä ja paperi peleistä, kuten sanapeleistä ja matkabingosta, mobiilisiin taidenurkkauksiin. Monet yritykset myyvät myös auton organisointia helpottavia tuotteita, kuten istuintaskuja, joihin voi laittaa kaikki lapsesi lelut, pelit ja välipalat. Sotkusta puheen ollen, jos lapsesi on altis matkapahoinvoinnille, voi pitkät ajomatkat todella olla haastavia. Viime vuosina tehdyt tutkimusten ansiosta kuitenkin tiedetään enemmän siitä, mitkä asiat voivat vaikuttaa matkapahoinvointiin. On olemassa useita testattuja tapoja estää matkapahoinvointia lapsilla, kuten lääkkeitä. On kuitenkin hyvä muistaa, että tietyt seikat voivat vaikuttaa matkapahoinvointiin lääkkeistä huolimatta. Piparminttu ja inkivääri voi auttaa matkapahoinvoinnissa, kun taas mausteinen ruoka voi tehdä siitä pahempaa.

Lelut

 

Poistu autosta

Avain menestyksekkääseen matkaan on valita huvit viisaasti ja pysähtyä antamaan lasten liikkua tarpeeksi. Vaikka tien varrella olevat puistot soveltuvat mahtavasti piknikille, saatat haluta piipahtaa huvipuistossa tai vesipuistossa, jotta matkasta tulisi hauskempaa ja lapset pysyisivät tyytyväisinä. Hauskat pysähdyspaikat tekevät road tripistä loman. Kuumana kesäpäivänä ei ole mitään hauskempaa, kuin pysähtyä pulikoimaan vedessä, laskea vesiliukumäkiä tai tulla vedetyksi vesilelujen päällä veneen takana.

Poistu autosta

Muita hauskoja pysähdyspaikkoja ovat seikkailupuistot, kesäteatterit, leikkikentät tai vaikka luontoretket, jonka aikana voi koettaa bongata erilaisia eläimiä ja hyönteisiä. Sadepäivän sattuessa voi suunnata esimerkiksi museoon, sisätiloissa olevaan liikunnalliseen seikkailupuistoon kuten HopLopiin, leffaan tai teatteriin.