Mr racing

Blogista

Apua autonvalintaan – osa 1

 Kun saatavilla on kymmeniä merkkejä ja satoja malleja, voi auton valinta olla pitkä prosessi. Mikäli kamppailet tämän prosessin kanssa, voi nopea ohjeemme auton valinnassa olla sinulle hyödyksi.

Uuden auton ostaminen on ainutlaatuinen kokemus. Uuden auton ostaminen on todennäköisesti yksi suurimmista ostoista, joita koskaan teet. Monet ottavat haasteen innolla vastaan kun taas toisille auton valinta voi olla pitkästyttävä tehtävä, varsinkin kun valinnanvaraa on niin suunnattomasti.

Uusi vai käytetty

Uuden tai käytetyn auton välillä päättäminen on autonvalinnassa ensimmäinen askel. Budjetillasi on todennäköisesti suuri merkitys päätöksenteossa, mutta kannattaa muistaa, että sekä uusissa ja käytetyissä autoissa on molemmissa omat etunsa. Uuden auton ostamisessa hyödyt valmistajan takuun tuomasta mielenrauhasta, joka kestää vähintään kolme vuotta. Voit myös määrittää maksuosuudet ja lisävarusteet tarkasti omien tarpeidesi mukaan, mutta tulet todennäköisesti maksamaan loppujen lopuksi paljon enemmän rahaa uuden auton ostamiseen ja uuden auton arvo alenee nopeasti. Käytetyillä autoilla on puolensa, käytetty auto on lähes aina edullisempi valinta kuin uusi ja auton edellinen omistaja on todennäköisesti kärsinyt suurimman osan auton arvonalennuksesta, joten sinuun se ei tule niinkään vaikuttavan. Turvallisin valinta käytetyn autojen ostamiseen on käytettyjen autojen jälleenmyyjältä. Ellet ole ostamassa vanhempaa käytettyä autoa, käytetylle autolle tulisi myös tulla jonkinlainen takuu mutta muista tarkistaa, mikä kuuluu takuun piiriin ja mikä ei. Yhdestä kolmeen vuotta vanhat autot voivat tarjota vakavia säästöjä ja niissä on todennäköisesti vielä valmistajien takuutakin jäljellä.


Uusi vai käytetty

Bensiini, diesel tai vaihtoehtoiset polttoaineet?

Mitä polttoainetta haluat autosi käyttävän tulisi olla seuraava asia, jota harkitset. Vaikka jotkut autot ovat saatavilla ainoastaan dieselmoottorilla, kuten BMW X3, useimmat valmistajat tarjoavat sekä bensiini- että dieselmoottoreita. Hybridi ja sähkömoottorit ovat yhä yleisempiä ja voivat olla erinomainen valinta, jos ajat pitkälti kaupungissa. Pääsääntöisesti, jos ajat alle 20 000 km vuodessa, on bensiinimoottori paras vaihtoehto. Dieselautot maksavat enemmän kuin bensiinimoottoriset autot ja sinun on katettava melko paljon kilometrejä saadaksesi tarpeeksi polttoainesäästöjä dieselillä hintaeron kattamiseen. Mieti myös millaisia matkoja teet autolla. Jos teet pääsääntöisesti lyhyitä matkoja, diesel ei luultavasti ole sinulle, sillä diesel moottoreita täytyy käyttää nopealla nopeudella säännöllisesti polttaakseen dieselhiukkassuodattimeen kertynyttä nokea pois, ellei halua maksaa suuri korjausmaksuja myöhemmin. Jos haluat lisätä taloudellista etua ja pienentää päästöjä, voi diesel-sähköinen hybridi olla sinulle hyvä valinta. Pelkkiä lyhyitä matkoja tekevälle on sähköauto oiva valinta.


Bensiini, diesel tai vaihtoehtoiset polttoaineet?

Auton koko ja malli

Nykyään autonvalmistajat tarjoavat asiakkaan elämäntavan mukaan suunniteltuja autoja ja tämä toimii melko hyvin. Nelivetoiset autot olivat aikaisemmin vain maanviljelijöille ja Skotlannin ylämailla asuville, mutta risteytykset kuten Nissan Qashqai ja Renault Kadjar on helpottanut satojen tuhansien ihmisten elämää.
Autoja etsiessä, pidä mielessä suurin piirtein minkä kokoisen ja muotoisen auton haluaisit, mutta ole valmis harkitsemaan sekä isompia että pienempiä malleja myös. Jos etsit perinteistä hatchback -mallia kuten Volkswagen Golfia, olisiko samaa hintaluokkaa olevan Skoda Yeti SUV:n tarjoamasta ylimääräisestä tilasta hyötyä? Samaa sopii sanoa automerkeistä, ole avoin harkitsemaan automerkkejä, joita pidät liian ylellisinä samoin kuin merkkejä, jotka olet kenties jättänyt listaltasi sen takia, että ne tuntuvat mielestäsi liian halvoilta. Harkitse esimerkiksi Volkswagen Jettaa, joka on täysin kunnollinen auto ja samaa hintatasoa sisarmallin Golfin kanssa. Hyvin varusteltu Jetta on kuitenkin suunnilleen saman hintainen kuin lähtötasoinen BMW 3-sarja, jota perinteisesti pidetään paljon haluttavampana autona ja jonka ajettavuus on paljon parempi. Mikäli olet ostamassa BMW 3-sarjan kaltaista autoa, kannattaa harkita sen kilpailijoita Audi A4 ja Mercedes C-luokan autoja, sekä vähemmän arvostettujen valmistajien malleja, kuten Ford Mondeota, Volkswagen Passattia ja Skoda Superbiä. Näillä autoilla ei ehkä ole samaa merkkiviehätystä kuin bemarilla, mutta saat erinomaisen auton, enemmän laitteita ja tehokkaamman moottorin, jos se on kompromissi, jonka olet valmis tekemään.

Auton koko ja malli